SEO - SÖKMOTOROPTIMERING

Vad är SEO?

SEO står för “sökmotoroptimering.” Enkelt uttryckt betyder det processen att förbättra din webbplats för att öka dess synlighet för relevanta sökningar. Ju bättre synlighet dina sidor har i sökresultaten, desto mer sannolikt är det att du får uppmärksamhet och lockar potentiella och befintliga kunder till ditt företag.

digital composite of business graphics with office background

Hur fungerar SEO?

Sökmotorer som Google och Bing använder bots för att genomsöka sidor på webben, gå från webbplats till webbplats, samla information om dessa sidor och placera dem i ett index. Därefter analyserar algoritmer sidor i indexet, med hänsyn till hundratals rankningsfaktorer eller signaler, för att bestämma ordningssidorna ska visas i sökresultaten för en viss fråga.

Faktorer för sökrankning kan betraktas som ombud för aspekter av användarupplevelsen. Vår periodiska tabell med SEO-faktorer organiserar faktorerna i sex huvudkategorier och vikter var och en baserat på dess övergripande betydelse för SEO. Till exempel är innehållskvalitet och sökordsforskning nyckelfaktorer för innehållsoptimering, och genomsökbarhet och mobilvänlighet är viktiga webbplatsarkitekturfaktorer.

Sökalgoritmerna är utformade för att visa relevanta, auktoritativa sidor och ge användarna en effektiv sökupplevelse. Att optimera din webbplats och ditt innehåll med tanke på dessa faktorer kan hjälpa dina sidor att rankas högre i sökresultaten.

Till skillnad från betalda sökannonser kan du inte betala sökmotorer för att få högre organisk sökrankning.

Varför är SEO viktigt för marknadsföring?

SEO är en grundläggande del av digital marknadsföring eftersom människor gör biljoner sökningar varje år, ofta med kommersiell avsikt att hitta information om produkter och tjänster. Sök är ofta den primära källan till digital trafik för varumärken och kompletterar andra marknadsföringskanaler. Större synlighet och rankning högre i sökresultaten än din tävling kan ha en väsentlig inverkan på din slutresultat.

Men sökresultaten har utvecklats under de senaste åren för att ge användarna mer direkta svar och information som är mer benägna att hålla användarna på resultatsidan istället för att köra dem till andra webbplatser.

Observera också att funktioner som rika resultat och kunskapspaneler i sökresultaten kan öka synligheten och ge användarna mer information om ditt företag direkt i resultaten.

Läs mer om betalda sökannonser 

Läs mer om SEO 

Vi på SeoHero hjälper er

Marknadsdata: Varje dag googlar Svenska personer ca 55 miljoner gånger i Sverige. Självklart gör detta Googles sökmotor till en möjlig marknadskanal, att ni kan ta mer marknadsandelar i er bransch och få in nya potentiella kunder via Google.

Låt oss bli din nya partner för SEO.

Sökmotoroptimering – SEO är jobbet vi gör på din hemsida eller E-handel så Googles sökmotor lättare ska kunna hitta ditt bolags webbplats i sökresultatet när någon söker efter era produkter eller tjänster.

Låt oss Sökmotoroptimera ditt digitala skyltfönster på internet som är så viktigt, så du kan få fler potentiella kunder som hittar er.

Google är en smart kanal för din digitala marknadsföring och det är viktigt att sökmotoroptimeringen görs på rätt sätt så du får önskad effekt.

 

E-handel / Hemsida optimering

  • On-page optimering
  • Off-page optimering
  • Web & sökordsövervakning
  • Sökordsplaceringar i SEO Hero Intelligence
  • Månadsrapporter och uppföljning
  • Trafik & konverteringar från Google Analytics

Ta kontakt för höra mer om vad vi kan hjälpa er med, testa vårat mediepaket och få analys mot er hemsida