Rykteshantering

Negativt onlineinnehåll som skadar ditt rykte? Vi kan hjälpa.

 

Negativt eller falskt innehåll online kan påverka anseendet hos både företag och privatpersoner avsevärt.

Över 90% av HR-cheferna 2019  granskar personer online innan de fattar ett anställningsbeslut.

Vi erbjuder er en tjänst kallad rykteshantering (Reputation Management). Tag mer kontroll över ert “ansikte” på internet. Ordna så att Google-resultat återger en mer rättvis bild, vare sig du representerar ett företag eller privatperson.

Ett gott rykte på internet kan vara avgörande för att ge rätt intryck på nya kunder, och det är extra viktigt för ert företags långsiktiga överlevnad. För privatpersoner är det extra viktigt med ryktet online för få ett efterlängtat jobb eller bygga upp ett större momentum i karriären.

Sökmotorer, som Google, Bing och andra, bryr sig inte om ditt rykte. De filtrerar inte resultat baserat på vad som är negativt och positivt, utan snarare på relevans och popularitet. Det är därför online-ryktehantering är särskilt relevant.

Att ta kontroll över din online-närvaro gör att du kan presentera bästa möjliga bild av ditt företag, varumärke eller tjänst. Som individ kontrollerar du också vad människor ser när de söker efter dig och efter företag hjälper du potentiella kunder att märka dig före dina konkurrenter och konvertera dem till försäljning. Det skyddar också ditt varumärke från oönskat negativt innehåll online. Hur? De positiva profilerna och innehållet gör det svårare för negativa att rankas på de första sidorna av Google.

blogg

Varför online-ryktehantering är viktigt för företag och varumärken

Ju fler sökmotorresultat du äger på de två första sidorna i en onlinesökning, desto bättre. Varför? Eftersom det gör att du kan kontrollera vad människor ser och påverka deras beslutsprocess. Förutom din webbplats vill du att de ska se positiva recensioner (som är mycket viktiga för förtroende och trovärdighet), sociala medier, profiler och PR.

En studie utförd av Chitika avslöjar att den första sidan i en Google-sökning efter ditt företags namn lockar 91,5% av trafiken från en genomsnittlig sökning.

Trovärdighet, förtroende, vinst och locka talanger är alla kopplade till dina sökresultat. 

Fördelarna med online-ryktehantering

Trovärdighet – positiva länkar, kommentarer och hög synlighet online gör dig trovärdig i ögonen på kunder, intressenter, anställda, påverkare och kamrater.

Förtroende – människor litar på ett företag, varumärke eller person med ett gott rykte.

Vinst – företag med högre stjärnor, recensioner och positivt innehåll och PR får mer affärer.

Hur lång tid tar ryktehantering?

Ofta är en av de första frågorna vi får från våra kunder “Hur lång tid tar det att hantera rykte online?” Och förståeligt.

Det kommer att variera från enkla borttagningar som tar mellan 1 och 4 veckor till förbättrade online-recensioner som kan ta upp till en månad. Online ryktehanteringsaktivitet för att undertrycka / trycka ner negativa sökresultat tar i genomsnitt 6 till 12 månader.

Varje projekt är annorlunda och med många faktorer att tänka på är vissa projekt pågående och aldrig “färdiga” men kommer att förbättras över tiden. Vi använder vår expertis och erfarenhet för att hjälpa klienter genom processen och förstå mängden arbete som går till att förbättra sökresultaten online.

Läs mer om rykteshantering här intern länk och extern länk