Gå en SEO kurs

Med en SEO kurs kan du förbättra dina kunskaper om sökmotoroptimering och på så sätt hantera verktyget för ditt företag på egen hand. Det gör inte bara att du får en större kunskap och förståelse för din egen hemsida, utan det minskar också kostnaderna. Här nedan får du tips på kurser och utbildningar inom SEO, där flera är kostnadsfria och onlinebaserade.

SEO kurs gratis

Vill du gå en SEO kurs helt gratis? I vår lista finner du kurser som är helt kostnadsfria. Syftet med de här kurserna är inte att göra dig till en expert över natten, utan för att du helt enkelt ska lära dig grunderna.

Kurseo.se

Kurseo.se erbjuder kostnadsfria kurser för dig som vill lära dig mer om SEO. Kursen genomförs digitalt, vilket innebär att du har möjlighet att genomföra den var du än befinner dig. I kursen får du en grundlig förståelse för vad sökmotoroptimering innebär och hur du kan arbeta med det för att öka trafiken till din hemsida.

Ahrefs

Ahrefs erbjuder en gratis SEO kurs som riktar sig både till dig som kan grunderna, men även för dig som är helt ny inom området. Kursen är utformad för att du ska få en större förståelse för hur sökmotoroptimering fungerar och lära dig mer om sökord, keyword research, on page SEO och mycket mer.

Komplett SEO kurs online

Gratis kurser inom sökmotoroptimering är bra för dig som bara vill skapa dig en lättare förståelse för tekniken, men vill du kunna arbeta effektivt med sökmotoroptimering är det bättre att gå en komplett SEO kurs online. Här hittar du flera intressanta kurser inom området.

Pineberry

Hos Pineberry finner du en komplett och mycket givande SEO kurs online för dig som vill lära dig mycket mer än bara grunderna. I den här kursen får du lära dig att optimera för Google, men du får också kunskapen som krävs för att välja rätt sökord och analysera ditt resultat. Kursen genomförs på distans. 

Nordic Tech Institute

Nordic Tech Institute är ytterligare ett företag som erbjuder kurser för dig som vill lära dig sökmotoroptimering. Den här kursen genomför du på distans och ger dig fördjupade kunskaper inom sökoptimeringens alla delar. Du får bland annat lära dig om on page- och off page SEO, samt hur teknisk SEO fungerar i praktiken. 

Vad kan du lära dig i en SEO kurs?

I en SEO kurs kommer du att få lära dig en mängd olika saker. Här nedan kan du läsa mer om hur innehållet i dessa digitala kurser kan se ut och vilka olika tekniker som du får kunskap om.

Grunderna i sökmotoroptimering

För att du ska få en full förståelse för tekniken behöver du naturligtvis lära dig grunderna i sökmotoroptimering. Grunderna inom området är något som du får kunskap om i nästan alla kurser, oavsett om det är en komplett och betald kurs, eller om den är helt gratis.

Nyttan med SEO

Naturligtvis behöver du även förstå nyttan med SEO. Du måste förstå varför sökmotoroptimering är så framgångsrikt och hur det kan hjälpa företag att växa sig större. Om du inte förstår varför det finns en stor nytta med metoden kommer du heller inte kunna arbeta med den på det mest effektiva sätt.

Hur man optimerar webbsidor

I en SEO kurs kommer du också att få lära dig hur du optimerar hemsidor. Det kan bland annat handla om vilka sökord som du ska ha på din hemsida, samt hur innehållet på sajten ska se ut. Här får du även kunskap om vikten av att ha en aktiv hemsida med information som är i rörelse.

Att skapa länkar till hemsida

Finns det någon del som verkligen är viktig i SEO hur du på bästa sätt kan skapa länkar. I denna typ av kurs får du lära dig hur du använder interna länkar på din egen hemsida, men du får också kunskapen som krävs för att länka till din hemsida via andra sajter och på så sätt öka trafiken.

Teknisk SEO

Teknisk SEO är ett analytiskt arbete som bland annat innebär att analysera laddtider och källkoder på en hemsida, men även hur du ska arbeta med bildkomprimering. Metoden har en rad smarta funktioner som ger komplett datainformation kring innehållet på en hemsida. För att få med dig de tekniska bitarna, behöver du ofta gå en mer omfattande SEO-kurs.